Oma’s bami is de beste

Mie

Recept van September van Geuren Kleuren uit de wijkkrant
(VOOR 6 PERSONEN)
Ingrediënten:

1 pak dunne mie ‘zonder ei’, 1 pond prei, 3 á 4 tenen knoflook, 2 á 3 mespuntjes djahé,

2 á 3 mespuntjes vetsin, peper en ketjap, 6 kippendij filets (sappig vlees) en grote garnalen (aantal naar behoefte), wortels in schijfjes, bloemkool en/of broccoli

Bereiding:

Kook een pak dunne mie- zonder -ei., laat daarna uitlekken in vergiet.

Snij de kippendij filets in stukjes en braad die in boter of margarine, voeg daar tegelijk de in ringetjes gesneden prei bij, de knoflook, de schijfjes wortel, evenals de djahé, vetsin en peper. Als laatste kan de bloemkool en broccoli in de pan erbij plus de garnalen.

Tenslotte kan de mie worden toegevoegd met nog een scheutje ketjap voor kleur en smaak.

Een kopje Chinese thee of een pilsje smaakt er uitstekend bij.