Participatiekeuken – maaltijden aan huis

Mensen met een kwetsbare gezondheid of die weinig geld hebben en ook geen sociaal netwerk, kunnen in deze coronacrisis in de knel komen. Voor deze mensen brengt de ‘Participatiekeuken’ maaltijden aan huis.

De Participatiekeuken is een initiatief van Ben Lachhab in samenwerking met Xtra Welzijn Den Haag en de gemeente. Lachhab wil honderdduizend maaltijden voor kwetsbare Hagenaars klaarmaken. “Het project is inmiddels in volle gang. De eerste maaltijden zijn afgelopen zaterdag al in het Zeeheldenkwartier afgeleverd.”

Oplossing

Ben Lachhab brengt al jaren mensen bij elkaar door samen te koken en te eten. Nu dat door de corona-uitbraak niet meer kan en er mensen zijn die nergens meer terecht kunnen, brengt hij het eten naar de mensen toe. “Ik zie ouderen die moeilijk ter been zijn niet uren in de rij voor de supermarkt staan. Voor deze groep moet er een oplossing komen.”

Mensen met een kwetsbare gezondheid die geen financiële mogelijkheden hebben en ook geen sociaal netwerk, kunnen zich aanmelden waarna zij wekelijks op zaterdag vijf ingevroren maaltijden krijgen. Men kan deze dan gedurende de week opwarmen.

Aanmelden

Het initiatief van Lachhab wordt door veel vrijwilligers gesteund, maar ook door grote bedrijven. Zo worden de maaltijden bereid in de keuken van het hoofdkantoor van Shell en wordt het World Forum als logistiek centrum gebruikt. De bedrijven kunnen de gebouwen beschikbaar stellen omdat het Shell-personeel thuiswerkt en de evenementen in het World Forum zijn afgelast.

Mensen in het Zeeheldenkwartier of in Archipel/Willemspark die in aanmerking willen komen voor de maaltijdservice, kunnen zich aanmelden bij Josje Adriaansen van Zebra Welzijn, via j.adriaansen@zebrawelzijn.nl. Men kan ook terecht op het speciale telefoonnummer 070 2053003 dat onlangs voor kwetsbare Hagenaars is opengesteld.

De participatiekeuken zoekt ook nog donateurs en vrijwilligers. Meer informatie hierover is te vinden op www.participatiekeuken.nl.

Bron: www.zeeheldennieuws.nl, Reinout Barth.