Poëzie zoekt raam

U kent Stichting ArchipelpoëZie van de vele muurgedichten in de wijken Archipel, Willemspark en Buurtschap 2005. Sinds kort brengt ArchipelpoëZie ook raamgedichten tot stand. Doet u mee?

We zochten een nieuwe laagdrempelige loot aan onze stam, om nog meer poëzie in de openbare ruimte te brengen. Een raamgedicht kost rond de 400 euro, en als de eigenaar de helft betaalt, neemt de Stichting de andere helft voor haar rekening. Een voorbeeld vindt u op Atjehstraat 13. Het gedicht van Piet Paaltjens is een subtiele verwijzing naar het bedrijf dat hier vroeger was gevestigd, ‘s-Gravenhaagsche Melkinrichting De Sierkan.
Ook voor de raamgedichten hanteert ArchipelpoëZie de combinatie van goede poëzie en vooraanstaand letterontwerp. De vormgeving kan verschillen, die wordt bepaald door de raameigenaar. De letters kunnen in de folie worden uitgespaard om inkijk te voorkomen, zoals bij de Atjehstraat, maar het kan ook andersom, met de letters gewoon op het raam.

Er zijn slechts een paar voorwaarden: het raam moet liefst op ooghoogte zijn, goed zichtbaar vanaf de straat en minimaal 1 meter breed.

Wilt u uzelf én de buurt een plezier doen met een gedicht op het raam van uw woonkamer, garage, bedrijf of winkel? Vindt u het leuk om mee te doen aan nog meer straatpoëzie?
Als u ons mailt op info@archipelpoezie.nl nemen we contact met u op.

Met hartelijke groet,
De Stichting ArchipelpoëZie –

Ruth van Rossum, Derk Hazekamp, Jan Hein Schouw en Marco Zoon