Primeur concert van Hildegard Mandos & Friends

kunst & cultuur
Vreedehuis, Riouwstraat 1 Google Maps

“Ontmoet Mij” (ik, jij, wij samen)

Vrijdag 22 november 2019 in de theater zaal van het “Vreedehuis” te Den Haag. Aanvang 20:00u (zaal open 19:30u)

Hildegard Mandos is één van Nederlands eerste Jazz / Bossa Nova zangeressen die zichzelf begeleidde op contrabas, gitaar of elektrische bas. Met haar kleurrijke stem, die krachtig en zacht tegelijk is en haar levendige spel, zingt zij prachtige (meertalige) liedjes met opbeurende teksten van zichzelf en anderen, waarbij geen ziel onberoerd blijft.

Het wordt een bijzonder luister concert, vooruitlopend op haar eerste cd/album speelt Hildegard tijdens dit (try-out)concert haar eigen composities.

Teksten van Hildegard en anderen zijn in het Engels, Frans, Portugees en Nederlands met elementen uit de Jazz, Bossa Nova, Soul, Afro en Zuid-Amerikaanse muziek.

Hildegard treedt op samen met haar “muziek” vrienden en topmusici:

Pieter Bast is een melodische drummer die op subtiele wijze, stimulerend en gevarieerd begeleidend een perfecte balans heeft gevonden tussen ritmische vrijheid en swing. Als docent slagwerk is Pieter verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in België en het Factorium Podiumkunsten in Tilburg.

Jina Sumedi is pianiste, maar speelt ook accordeon, ukelele en melodica. Met haar energieke en vrolijke uitstraling is Jina een veelgevraagde muzikante met een zeer brede muzikale achtergrond en ruime levenservaring, wat terugkomt in haar natuurlijk vloeiende spel. Jina is ook actief als arrangeur/componist/producent.

Zie voor dit concert de agenda van het Vreedehuis.