Schilderijen van Merijn Kolkman

Vanaf 20 januari tot en met 17 maart 2019 zijn in het Klokhuis de schilderijen te zien van de Scheveningse kunstenaar Merijn Kolkman. In zijn schilderijen wordt een duidelijke keuze zichtbaar voor het landschap; voornamelijk landschappen die zijn gevuld met haast architectonische bomengroepen. Toch geeft het opgeroepen beeld een bijna oneindig gevoel van ruimte, precies zoals de kunstenaar zelf graag ziet. Hij wil dat de toeschouwer de wens beleeft om deel te worden van het landschap en de rust wil ervaren die van de natuur uitgaat. Er is al genoeg chaos in de wereld.

De landschappen lijken op een zekere plaats gemaakt te zijn, maar zijn geen werkelijkheid. Zij komen alleen voort uit de fantasie van de kunstenaar.

Merijn Kolkman werkt hoofdzakelijk met acrylverven. Zijn werk is kleurrijk, maar soms ook verrassend zwart-wit gehouden. Hij wil graag laten zien wat hij bedoelt, gebruik makend van een vleugje impressionisme. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Kunstacademie Haarlem Leiden.Schilderijen