Expositie van Emma Marije Poot

Emma Marije Poot is buurtbewoner en sinds jaar en dag bezoeker van het Klokhuis.

Van jongs af aan legt zij zich toe op tekenen, schilderen en schrijven (poëzie). Marije Poot tekent en schildert naar waarneming waarbij zij toevoegt en vertaalt naar eigen smaak. Dit resulteert in oorspronkelijke en energieke, vitale beelden. De werken kenmerken zich door een vrije toets en originaliteit. Tekenen en schilderen naar model of stilleven heeft haar voorkeur.

Terugkerende thema’s in het werk zijn portetten, katten, mensen, vogels, bloemen en planten en alles wat zich ter plekke voordoet. De sfeer is zomers, kleurrijk. Zij schildert meestal in acrylverf waarbij zij de verf mengt op het doek en tekent/ schrijft/ schildert met potlood, krijt, waterverf en inkt. Marije Poot werkt op zowel groot als gewoon tot klein formaat.

In 2011 werd zij in Rotterdam genomineerd voor de finale van de driejaarlijkse kunstwedstrijd ‘Talens Palet’ en werd haar schilderij getiteld ‘Naakt’ tentoongesteld in het Coda Museum in Apeldoorn. Dit en andere schilderijen en tekeningen zijn te zien tijdens de expositie in het Klokhuis en op de website: http://emmamarijepoot.exto.nl.