Taartenservice Riouw

Het zijn twee ondernemende zusjes, Eva (14) en Luce (11) de Groot, de ‘bazen’ van Taartenservice Riouw. U kunt er terecht voor de lekkerste taarten voor verjaardagen en partijen. Niets is ze te gek. Er is keuze uit diverse vruchten-, chocolade-, hazelnoot-, monchou- of worteltaarten, maar ook uit cakes, bonbons of koekjes.Alles wordt door de dames zelf ingekocht en gemaakt.

Hebben zij deze hobby meegekregen van hun ouders? Absoluut niet! De zusjes begonnen al heel jong, samen met vriendinnetjes, met het bakken van koekjes. Daarna volgden de cakes en vervolgens waagden zij zich aan het grotere werk, de taarten. Hun doorbraak kwam in 2007 toen zij op Koninginnedag hun bakkunsten te koop aanboden op de markt in de Riouwstraat. Zij hadden toen een paar stoelen en tafeltjes op straat gezet, schonken thee of koffie en boden hun lekkernijen te koop aan. Deze actie bleek zo’n succes dat Eva en Luce de volgende Koninginnedagen weer present waren met hun koffie, thee en taarten.

Inmiddels zijn zij goede bekenden in de wijk en krijgen zij regelmatig opdrachten om taarten te bakken, vaak voor speciale gelegenheden. Die zijn te bestellen via hun professionele website met daarop het assortiment taarten met de prijzen.

Doen zij nog wel wat anders dan taarten bakken? Zeker! Beiden zitten op school, Eva op het Dalton en Luce in groep 8 van de Archipelschool. Daarnaast hebben zij een druk sociaal leven met voetballen, drummen, schilderen, toneelspelen en surfen. Maar het liefst bakken of koken zij.

Bent u nieuwsgierig naar al deze lekkernijen en heeft u iets te vieren? Kijk op de website of kom op Koninginnedag naar de Archipel, de Riouwstraat, om te genieten van een stuk speciaal voor deze feestdag gebakken taart.

MW, maart 2010