Tango van Bedrog – Wijkbewoner schrijft corporate thriller

Pieter de Nooij (1951) heeft op 17 november jl. tijdens de drukbezochte boekpresentatie in Pulchri zijn debuut, de corporate thriller Tango van Bedrog gesigneerd.

Het Rotterdamse, wereldwijd opererende beveiligingsbedrijf SecuriGlobe wankelt onder enkele financiële schandalen. Wanneer een interne accountant in Argentinië een paar merkwaardige transacties natrekt, verdwijnt ze spoorloos in de woestijn. Hans van der Woude wordt gevraagd om op onderzoek uit te gaan. Met een vage hoop op promotie reist hij zijn collega achterna, blij dat hij even aan zijn huwelijkse sleur kan ontsnappen.
In Buenos Aires krijgt Van der Woude te maken met verschillende partijen die als condors boven het dochterbedrijf SecuriSur cirkelen. Ze blijken daarbij nog een aantal openstaande rekeningen uit de tijd van de ‘vuile oorlog’ te willen vereffenen. Welke rol kan hij in dit schimmige spel spelen, en wat maakt SecuriSur daarin zo belangrijk?
Omkoping, chantage, corruptie, moord en vergelding voor een dertig jaar oude kinderroof volgen. De verhaallijnen uit heden en verleden lijken elkaar nooit te gaan raken, tot de onthutsende ontknoping volgt.

Het verhaal van Tango van Bedrog is niet alleen ingebed in de lokale, zakelijke gewoontes van Argentinië, maar ook in de tragische historie van het land. De flashbacks van de hoofdpersonen – naar de jaren 1973-1984, de aanloop en de periode van de militaire dictatuur – geven deze adembenemende thriller een extra dimensie.