Achttiende muurgedicht van Herman de Coninck

Stichting ArchipelpoëZie nodigt u graag uit voor de feestelijke onthulling van een nieuw muurgedicht, op zondag 13 oktober a.s. Het gedicht komt op de hoek van de Bankastraat en Soendastraat, boven de winkel van Gall & Gall.

Het muurgedicht is geschreven door de in Nederland en België veel gelezen en zeer geliefde dichter Herman de Coninck (Mechelen, 21 februari 1944 – Lissabon, 22 mei 1997).

We zijn buitengewoon verheugd dat De Coninck’s dochter Laura, zijn laatste partner Kristien Hemmerechts, en zijn biograaf Thomas Eyskens met hun aanwezigheid willen bijdragen aan de onthulling. Deze belooft dan ook een bijzondere bijeenkomst te worden.

Kristien Hemmerechts schreef over Herman de Coninck, zijn werk en poëtica, en hun leven samen, het prachtige Taal zonder mij. De Coninck’s biografie door Thomas Eyskens, Toen met een lijst van nu errond, werd getypeerd als ‘liefdevol portret van het leven van Vlaanderens meest geliefde dichter’.

Het muurgedicht wordt uitgevoerd in de letter Algebra Display Regular van ontwerpers Susana Carvalho en Kai Bernau.

U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. Om 16:30 zal het officiële deel van de onthulling beginnen.

De onthulling vindt plaats in een mooi samenspel met de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland en slijterij Gall & Gall.
We hopen dat we u op 13 oktober mogen begroeten. Na de onthulling is er tot circa 18:30 uur gelegenheid om met elkaar het nieuwe gedicht, de mooie middag en het samenzijn te vieren. We raden u aan niet met de auto te komen en eventueel een paraplu mee te nemen.

Met hartelijke groet,
De Stichting ArchipelpoëZie –

Ruth van Rossum, Gilles Hooft Graafland, Derk Hazekamp, Jan Hein Schouw

P.S. Om uw mede buurtgenoten op deze onthulling te attenderen is hier een poster te downloaden die u uit kunt printen en achter uw raam kunt plaatsen. Dat zouden wij zeer op prijs stellen!