Vernieuwing tramrails lijn 1

De gemeente en de HTM gaan de tramrails van Lijn 1 vernieuwen. De route wordt geschikt voor nieuwe lage-vloer trams en er komen rolstoel-toegankelijke haltes. Eerder al werd de Scheveningseweg vernieuwd. Nu is aan de beurt: een deel van de Javastraat, de Alexanderstraat inclusief Plein 1813 en de kruising Mauritskade-Parkstraat. Tegelijkertijd wordt de riolering deels vernieuwd en komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Het werk start op 31 augustus 2020 en duurt tot de zomervakantie van 2021. Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden en de overlast te beperken wordt het werk in fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden blijven alle panden bereikbaar voor voetgangers en bestemmingsverkeer, maar de panden zullen minder goed bereikbaar zijn.

De globale fasering is op dit moment als volgt:

  • Vanaf 31 augustus tot medio februari 2021 is tramlijn 1 buiten dienst en wordt er vervangend vervoer ingezet.
  • Van 31 augustus tot medio oktober 2020 wordt gewerkt in de Alexanderstraat inclusief Plein 1813, aan de Willemsparkbrug en de Javastraat (tussen de Alexanderstraat en de Zeestraat).
  • Van medio oktober tot medio januari 2021 wordt gewerkt in de Alexanderstraat, inclusief Plein 1813 en de Willemsparkbrug.
  • Van medio januari tot medio februari 2021 wordt gewerkt in de Alexanderstraat op het deel tussen Plein 1813 en de Mauritskade, aan de Willemsparkbrug en op de kruising Mauritskade-Parkstraat.
  • Van medio februari tot 9 juli wordt gewerkt in de Alexanderstraat, op het deel tussen Plein 1813 en de Mauritskade en worden de laatste werkzaamheden verricht aan de Willemsparkbrug. Tram 1 rijdt dan weer.