Voorleesexpress zoekt vrijwilligers

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Onderzoek wijst uit dat één uur per voorlezen al effect heeft op de taalontwikkeling van kinderen. Voor dit uur zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om voor te lezen, die van taal en bovenal van kinderen houden.

Je brengt 20 weken, elke week een bezoek aan jouw voorleesgezin. Je laat zien hoe leuk voorlezen is! Je gaat met een stapel boeken naar het gezin toe en daar lees je voor, doe je een spelletje, drink je een kopje thee en praat over wat iedereen gedaan heeft op school of thuis. Veel positief en leuk taalaanbod dus!
Er wordt bovendien een beroep gedaan op actief ouderschap. Het einddoel is dat de ouders het voorleesritueel na de 20 weken zelf overnemen.

Lijkt je dit iets en heb je een uurtje per week over? Neem dan contact met ons op. We vertellen er graag meer over!

Voorleesexpress Den Haag
denhaag@voorleesexpress.nl
0643395281
www.voorleesexpress.nl