Red de bijen

“Wat is van waarde”

Op vrijdag 18 mei is er in Vreedehuis een middag- en avondprogramma plaats over het leven van de bijen.
Het middagprogramma van 15-17.30 uur is gratis.
Het avondprogramma kan beginnen met een diner hiervoor dient te worden gereserveerd en begint om 17.30 uur; kosten voor diner, film drankje en nagesprek 25 euro
Alleen de film zien, drankje en nagesprek kost 15 euro
Reserveren voor maaltijd en film via info@vreedehuis.nl (reserveren filmdinerbon uiterlijk t/m 11 mei) Deze bijendag is een samenwerking door Vreedehuis en biologische voedselcoöperatie Odin.
Meer info en reserveren via onze Vreedehuiswebsite

Aanvangstijden
17:30 uur: Aanvang maaltijd
18:00 uur: Kassa open voor de film
18:45 uur: Korte introductie op de film door de imker
19:00 uur: Film ‘Queen of the sun’
20:30 uur: Nagesprek met een lentedrankje, tot ca. 21:30 uur

Middagprogramma: Doe-beleef-ontdekmiddag over het leven van de bijen
Een gezellige en creatieve middag waarin je meer te weten komt over het bijzondere leven van de bijen, en wat ieder zelf kan doen om deze kwetsbare dieren en ons eigen bestaan op aarde te redden. Met demonstraties door een imker, zaadbommen kneden, collages maken, liedjes schrijven, verkooptafel met bijen- en bloemenproducten, en meer…
Bekijk een echte bijenkorf en honingraten van dichtbij, proef de lekkerste honing. Maak zelf ‘bommen’ van zaaigoed, en gooi deze op een plek die meer bloemen kan gebruiken, om bijen aan te trekken. Laat je zintuigen en je fantasie prikkelen, help onze wereld gezonder en mooier maken.

Avondprogramma: QUEEN OF THE SUN  “Wat vertellen de bijen ons?”
Queen of the Sun is een adembenemende documentaire over de gevolgen van de wereldwijde bijencrisis, maar ook over oplossingen! Bijen zijn waanzinnig gevoelig én verbluffend goed georganiseerd. Het zijn dan ook de bijen zelf, die ons laten zien hoe we in één adem het leven op aarde kunnen redden, en met elkaar een nieuwe evenwichtige cultuur kunnen scheppen.
Aansluitend op de film is er een gesprek met de vaste imker en een bedrijfsmanager van de biologische coöperatie Odin. Over hoe we nieuwe wegen kunnen inslaan.
CJP 1mei 2018