Muzikale onthulling nieuw muurgedicht

archipelpoëzie

Stichting ArchipelpoëZie nodigt u graag uit voor de feestelijke onthulling van een nieuw muurgedicht, op zondag 2 oktober a.s. Hiermee stappen we ook voor het eerst onze buur-wijk Zeeheldenkwartier binnen. Het gedicht komt op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de De Ruijterstraat, boven makelaarskantoor Real Estate Partners.

Met dit muurgedicht gaan we ver terug in de tijd: Hebban olla vogala nestas hagunnan… is één van de oudste en meest bekende zinnen in de (oud-)Nederlandse taal en werd rond 1100 geschreven. Deze zin is met hedendaagse “vertaling” op de muur aangebracht.

Het muurgedicht wordt uitgevoerd in de letter Passato van ontwerper Jasper Terra.

Duo Katakat heeft speciaal voor deze gelegenheid de drie recent aangebrachte raamgedichten én het nu te onthullen muurgedicht op muziek gezet. Katakat (V/M) bestaat inmiddels zo’n 10 jaar en brengt uitsluitend eigen werk. Het duo bestaat uit (Katarina) Carmen van Haren en Frank Jan Kat. Carmen en Frank Jan hebben een uitgebreid muzikaal cv maar zijn nu als duo ‘partners in love and music’. Live brengen ze hun persoonlijke songs met vocalen, gitaren, ukelele, accordeon, melodica en percussie. Ingetogen én uitbundig, recht uit het hart.

Diann van Faassen zal de gedichten voordragen.

U bent van harte welkom vanaf 15:30 uur. Om 16:00 zal het officiële deel van de onthulling beginnen. Na de onthulling is er tot circa 18:30 uur gelegenheid om met elkaar het nieuwe gedicht, de mooie middag en het samenzijn met buurt- en stadsgenoten te vieren.
We kijken er bijzonder naar uit en hopen dat we u op 2 oktober mogen begroeten.

Met hartelijke groet,
De Stichting ArchipelpoëZie –
Ruth van Rossum, Derk Hazekamp, Jan Hein Schouw en Arjan van der Weerd.

P.S. We raden u aan niet met de auto te komen en eventueel een paraplu mee te nemen.

www.archipelpoezie.nl