Afscheid van de Wijkbus

Op woensdag 12 juli hebben de collega’s en het bestuur van Wijkbus Stap in afscheid genomen van Elisabeth Konig. Zij is maar liefst 30 jaar actief geweest als vrijwilligster op het meldpunt van de wijkbus. Abonnees te woord staan, ritten inplannen, dat was niet altijd eenvoudig. Zeker wanneer iemand, onverwacht, naar een ziekenhuis gebracht moest worden want die ritten gingen en gaan altijd voor en dan is het soms passen en meten. Gelukkig werken ze inmiddels met een “digitale” agenda voor het inplannen van de ritten die ze wat werk uit handen neemt.

In 2019 bestond “onze” wijkbus 30 jaar en dat is toen uitgebreid gevierd met de vrijwilligers en de abonnees. Een aantal vrijwilligers ontving toen, uit handen van de toenmalige burgemeester Pauliene Krikke, een stadsspeld en sommigen een lintje.

De wijkbus verzorgt dus al bijna 35 jaar het vervoer voor ouderen en minder validen in de Haagse wijken Archipel, Willemspark, Zeeheldenkwartier en een deel van Duinoord.
Hiermee levert de wijkbus een bijdrage aan de zelfstandigheid van mensen en het onderhouden van sociale contacten en wij hopen hiermee, mede door de inzet van onze 7 chauffeurs, nog vele jaren door te kunnen gaan.

Elisabeth blijft betrokken bij de wijkbus (ze kan het niet laten!) en haar collega’s zullen het meldpunt blijven bemannen, of, beter gezegd, bevrouwen.
Ook zij hebben allen een respectabele staat van dienst:
Marieke Kisman 11 jaar, Ineke Holtzer 14 jaar en Mathilde Witsen Elias 33 jaar.

Het meldpunt is 5 dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 10.00 uur.
Hoewel ze alle drie bereid zijn om extra diensten te draaien zou het toch heel welkom zijn wanneer één van onze buurtbewoners, die dit artikel leest, zich geroepen voelt om een uur per week het team te komen versterken.
Heeft u interesse en wilt u wat meer weten over onze wijkbus? Belt u dan even met onze voorzitter Fred Wilhelmus. Hij is bereikbaar onder nummer 06 – 13421372.
Bij voorbaat al reuze bedankt!

Josephine de Vijlder
Secretaris Wijkbus Stap in