Oefenstemdag voor blinde en slechtziende kiezers

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, werkt samen met de gemeente Den Haag en Koninklijke Visio aan toegankelijke verkiezingen. Want het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te stemmen met het rode potlood. Hoe moet je stemmen als je blind bent? Of als je niet kunt lezen? Hiervoor zijn speciale hulpmiddelen ontwikkeld. In verschillende gemeentes, waaronder de gemeente Den Haag, kunt u zelfstandig stemmen met behulp van een stemmal met audio-ondersteuning. Via een koptelefoon beluistert u de kandidatenlijst in het stemhokje. De stemmal helpt u om het juiste rondje voor uw kandidaat in te kleuren. Wilt u graag oefenen met het gebruik van de stemmal en de koptelefoon? Of kent u iemand die dit zou willen?

Op vrijdag 17 februari tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u de hulpmiddelen uitproberen bij Koninklijke Visio in Den Haag. Het adres is Bordewijklaan 3. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen. Er zijn deskundigen aanwezig die u uitleg geven.

Voor vragen over de oefenstemdag kunt u contact opnemen met de afdeling verkiezingen van de gemeente Den Haag. U kunt bellen naar 070 – 353 44 88 of mailen naar verkiezingen@denhaag.nl.

Woont u in Den Haag? Op de website www.denhaag.nl/verkiezingen vindt u meer informatie over de stembureaus met extra voorzieningen.