Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen 30 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort start de interessante cursus: ‘Symbolen in de kunst, deel I’.
De bijeenkomsten hebben het karakter van een lezing en worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen van het behandelde uitgereikt.

‘Symbolen in de kunst, deel I’. Start op dinsdagmiddag 2 oktober 2018 en bestaat uit 6 bijeenkomsten, kosten € 80,-.
Tijdstip: Dinsdagmiddag van 12.30-14.15 uur
Data: 2, 9 en 16 oktober; 6, 13 en 27 november 2018
In deze cursus worden een aantal veel voorkomende symbolen op schilderijen behandeld. Met name de christelijke symbolen staan centraal. Wanneer men let op symboliek gaat er een nieuwe wereld open. Welke betekenissen hebben bijvoorbeeld de symbolen rondom Christus en Maria? Aan welke symbolen herkent men heiligen, goden en godinnen? Wat is een personificatie en wat een allegorie? Wat vertellen kleuren, voorwerpen, dieren, bloemen en vruchten ons? Vragen die in deze cursus behandeld worden.

Schilderijen en andere kunstwerken worden geprojecteerd op groot formaat en vormen de handleiding om de symbolen te verklaren,

Er is een parallelgroep in Museum Rijswijk op de maandag (inhaalmogelijkheid!).

De brochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181- 482236 of afhalen in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92, Scheveningen, tijdens de openingstijden van het museum: dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 12-17 uur.