Xtra: voor hulpvragen één centraal telefoonnummer

Xtra, waar Zebra Welzijn onder valt, heeft voor hulpvragen één centraal telefoonnummer in het leven geroepen, t.w. 070 205 30 03.
Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. De servicepunten XL hebben met vele Haagse wijkpartners de handen ineen geslagen. Samen zorgen we voor de kwetsbare wijkbewoners die in de knel komen.

Bekijk / dowload hier Flyer!

Naar dit nummer worden vanaf nu ook alle belletjes aan onze servicepunten XL automatisch doorgezet.

Kan iemand me helpen met mijn boodschappen als ik thuis moet blijven? Hoe kom ik aan een betaalbare maaltijd nu mijn buurtmaaltijd niet meer doorgaat? Hoe ga ik om met mijn sombere gedachten nu ik geen praatje meer kan maken in het buurtcentrum? Hoe kan ik mijn vaste lasten betalen nu ik mijn freelance baan niet kan uitoefenen? Hoe ga ik om met opstandige tieners die geen rekening willen houden met de coronarichtlijnen? Kan er flexibeler omgegaan worden met betalingstermijnen tijdens de crisis? Maar ook; hoe kan ik eenzame ouderen toch helpen nu ik niet meer op bezoek kan? Hoe kan ik iets goeds doen voor medeburgers in de tijd die ik nu overheb omdat ik geen hockeytraining meer kan geven?

Met deze en andere vragen kunnen Haagse inwoners van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10.00 tot 16.00 uur terecht op 070.205.30.03. Dit is het centrale telefoonnummer dat de servicepunten XL hebben opgezet samen met tal van wijkpartners en in samenwerking met de gemeente Den Haag.